FR
FR
LU
DE
EN
PT
Presse

Restopolis dans la presse

Restopolis in der Presse

Restopolis in the press

Restopolis an der Presse

Une nouvelle plateforme d’achat a été mise en place pour permettre à Restopolis de poursuivre sa marche vers plus de durabilité.
Read More
Page 4 of 27 [4]

Archive presse

Articles récents

Aktuelle Artikel

Recent articles

Aktuell Artikelen

${PTime}

Ein neues Tool bringt Ministerium, Restopolis und Zivilgesellschaft zusammen. Im Mittelpunkt: die Förderung von regionalen und biologischen Produkten.

${PTime}

Iwwer eng digital Zouliwwerungsplattform mam Numm "Supply 4 Future" soll an de Schoule méi biologesch a lokal Produiten an de Schoulen ugebuede ginn. Esou heescht et vu Restopolis, dem Bedreiwer vun de Lëtzebuerger Schoulkantinnen. Sou solle Baueren hier Produiten einfach an ouni vill Aschränkungen an de Kantinnen ubidde kënnen.

${PTime}

Den Educatiounsministère wëll eng nohalteg Ernierung an de Schoule fërderen. Fir eng méi nohalteg Ernierung an de Schoulen ze fërderen, huet den Educatiounsministère konstruktiv Gespréicher mam Mouvement écologique an der Lëtzebuerger Landjugend a Jongbaueren gehat. Wéi et am Communiqué heescht, ass dës Reform ee wichtege Schratt fir regional Produiten an eng nohalteg Agrarpolitik. Testphas wäert ee Joer daueren. Hei kënne d’Produzenten een Dossier op engem Site erstellen an d'Kantinne vu Resto...

${PTime}

Une nouvelle plateforme d’achat a été mise en place pour permettre à Restopolis de poursuivre sa marche vers plus de durabilité.

${PTime}

D'Offer an de Schoulkantinne soll méi nohalteg ginn, dat heescht méi bio a méi regional. Dat ass d'Zil vum Projet "Food 4 Future" vu Restopolis. Fir dat ëmzesetzen, gouf mam Educatiounsministère, mam Mouvement Écologique a mat de Lëtzebuerger Jongbaueren zesummegeschafft. Iwwer déi digital Plattform "Supply 4 Future", déi e Mëttwoch lancéiert ginn ass, kënnen d'Kichecheffe vu Restopolis Commandë bei verschiddene Produzente maachen.

${PTime}

Avec 45.000 repas par jour, soit 3 millions de plats par an, les cantines scolaires et communautaires approvisionnées par « Restopolis » représentent un débouché potentiel pour l’agriculture luxembourgeoise.

${PTime}

Bal 50 Prozent vun de Moolzechten, déi Schüler:innen an de Lycéeskantinnen iessen, sinn entweder vegan oder vegetaresch. Mam Programm "Food For Future" gouf et ee grousse Wiessel an de Gewunnechte vun de Schüler:innen.

${PTime}

La fréquentation moyenne des cantines a augmenté de 38,5% depuis le début de l'année, par rapport à l'année scolaire précédente. Le nombre de repas végétariens et végans augmente aussi fortement.

${PTime}

Les plats végétariens sont aujourd'hui quasiment autant vendus que les plats non végétariens dans les cantines luxembourgeoises.

${PTime}

De Pilotptojet "Veggie Monday" war e Succès an den dräi Lycéeën um Geesseknäppchen, déi zejoert matgemaach hunn. Dat äntwert den Educatiounsminister Claude Meisch senge liberale Parteikolleege Carole Hartmann a Claude Lamberty.